top of page

Prosjekt SMARTere Teknologi

Oppdatert: 9. apr. 2021

Elevene på 6.trinn ved Odda, Hauso, Vikebygd, Tyssedal, Skare og Røldal barneskole har i løpet av uke 5, 6 og 7 vært delaktig i Ungt Entreprenørskap Vestland sin SMARTcamp som en del av undervisningsprogrammet SMARTere Teknologi. SMARTere teknologi er et undervisningsopplegg der teknologi står i sentrum. Gjennom SMART får elevene en problemstilling fra en lokal bedrift, jobbet med å utvikle ideer og finne en løsning på bedriftens problemstilling. Slik trenes elevene selv i å søke kunnskap og svar, sette ord på egen læring og jobber som problemløsere på dagsaktuelle utfordringer. SMARTcamp går over to dager og resulterer i løsninger på problemstillingen, gjerne fremstilt som modeller laget av elevene. På årets SMARTcamp var teknologien middelet, og målet var at produktet skulle være med på å skape et godt og bærekraftig samfunn å leve i.


Årets problemstillinger kom i fra Boliden og var :


Prosjektleder for Ungt Entreprenørskap Hardanger, Sara Tokheim, fikk være med å kåre en skole vinner på Odda Barneskole. "Jeg er så imponert over hvor mye elevene har fått til på to dager. Her var det mange spennende løsninger, og mye kunnskap. Elevene forklarer meg om hvordan vi produserer hydrogen, hvordan en brenselcelle fungerer, hvordan vi kan skape strøm ut av vind og mye mye mer". Vinner gruppen på skolen går videre til kommunekåringen i mars, hvor det kåres en kommunevinner. Kommunevinneren får mulighet til å delta i Fylkeskåringen som går av stabelen i april. SMARTere Teknologi avsluttes i år med en sending fra VilVite i Bergen. Sendingen vil være gøy å se for alle elevene som deltar i årets SMARTere Teknologi.


Næringshagen var en av to samarbeidspartnere inn i prosjektet gjennom Sara Tokheim. I tillegg var Kraftmuseet en viktig samarbeidspartner og bidragsyter inn i prosjektet.

53 visninger0 kommentarer

תגובות


bottom of page