top of page

Kompetanse kartlegging og Karriere i Ullensvang

To viktige tiltak som Næringshagen i Ullensvang arbeider med er desentralisert utdanning og profilering av næringslivet mot ungdommen. Begge tiltak stammer fra samme problemstilling "Hva skal til for økt bo- og bli-lyst i Ullensvang? Hva skal til for å gjøre Ullensvang attraktiv?"


Med et arbeidsliv som stiller stadig større krav til kompetanse er det avgjørende at utdanningssystemet i Norge blir mer tilgjengelig for folk flest. Utdanning og kompetanse er ikke bare veien ut av coronakrisen, det er avgjørende for å skape nye arbeidsplasser og inkludere flere i arbeidslivet. Andelen av virksomheter som siere de i stor grad har et udekket kompetansebehov har økt de siste årene. Det er derfor viktig både for næringsliv og for lokalsamfunnet å engasjere seg for desentralisert utdanning da det på sikt kan føre til økt kompetanse, nye arbeidsplasse og mer bo-lyst.


Lokalbefolkningen i Ullensvang har nok fått med seg at Stiftelsen for Høgskoleutdanning i Hardanger skal avikles og lurer nok på hva som skjer videre på fronten her. Her kommer Næringshagen i Ullensvang aktivit inn for å jobbe videre med formålet til stiftelsen - å få på plass gode høyere utdanningstilbud!

Næringshagen i Ullensvang har sammen med Næringshagen på Voss, Kvinnherad Næringsservice og Næringshagen i Hardanger inngått et samarbeid for å sammen stå sterkere mot utdanningsaktørene og for å sammen få på plass desentralisert utdanning til distriktene.

Næringshagene og Næringsservice har allerede vært i kontakt med ulike høyere utdanningsaktører for å få på plass et tilbud, men tilbakemelding er at de trenger bedre informasjon om behovene før enn de kan ta en avgjørelse. Med bakgrunn i tilbakemeldingen jobber Næringshagen med å få kartlagt kompetansebehovet i Ullensvang. Tingen er bare den at man er avhengig av at næringslivet samarbeider og kommer med sine innspill, uten næringslivet vil man ikke kunne gi den nødvendig behovsinformasjonen til utdanningsaktørene.


Vi oppfordrer derfor næringslivet til å svare på en kort spørreundersøkelse slik at vi kan få kartlagt nåværende og kommende kompetansebehov i denne flotte kommunen.Tiltak nr.2 som Næringshagen jobber med er å hjelpe næringslivet å profilere seg bedre mot ungdommen. Etter samtaler med både ungdom, ungdomsting og næringsliv har det kommet frem at ungdommen ikke vet hva som finnes av arbeidsplasser eller muligheter i Ullensvang. Næringshagen finner det derfor svært viktig å få på plass en portal hvor bedriftene kan få lagt inn en profil til å profilere merkevaren sin som arbeidsgiver. Dette skal være en portal som ungdommen, lærere og rådgivere kan ta i bruk for å lese seg opp på næringslivet i Ullensvang.

Grunnen til at Næringshagen finner dette arbeid viktig er pga. at dersom ungdommen ikke vet hvilke spennende jobbtilbud som finnes i Ullensvang, hvordan kan vi da forvente at de skal bli eller komme tilbake for å jobbe her?

Igjen trenger vi at næringslivet er med på laget, uten deres bidrag til innhold - bilder/video og tekst om bedrift/arbeidsmiljø/arbeidmuligheter kommer vi ikke til å få siden opp å gå.


Dessverre vil det ikke være gratis å komme inn på siden da det koster Næringshagen å drifte og opparbeide siden, men vi tenker at vi har kommet frem til to prisgunstige alternativer.

  1. Bedriften blir med på yrkes- og utdanningsmessen i tillegg til å bli lagt inn på Karriere i Ullensvang portalen. KR 1000,- vil bli lag til ordinærprisen for å delta på yrkes og utdanningsmessen. Eks: Om prisen på messen har vært 4000,- så vil man nå betale 5000,- og da bli lagt inn på siden til Karriere i Ullensvang. *Dette er en årlig tillegskostnad til messen, man vil da kunne automatisk få oppdatert ønsker informasjon to ganger i året.

  2. Skal ikke delta på YoU, men ønsker å bli lagt inn på Karriere i Ullensvang. Da ligger prisen på 2000,- og vil være en engangskostnad. Her vil man ikke kunne få automatiske oppdateringer, men om man ønsker dette kan man komme fram til en avtale.

Du kan melde din interesse her for deltakelse på YoU og om du er interessert i å bli lagt inn på Karriere i Ullensvang portalen - https://forms.gle/R7veA589UbCox7om8


92 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page