top of page

GRATIS Sommeraktiviteter for barn og ungdom sommeren 2021!

Vi har gleden av å fortelle at Utdanningsdirektoratet (udir) åpnet muligheten for kommuner å søke tilskudd til nye og utvidete sommerskoletilbud i forbindelse med koronapandemien våren 2021. Ullensvang kommune etter tips fra Næringshagen søkte på tilskuddet og var så heldig å motta 1,5millioner kroner til å bruke på sommerskoletilbud for barn og ungdom sommeren 2021.


Grunnet koronapandemien har barn og ungdom hatt ulike livsområder, likt mellom alle gruppene er at alle har mistet noe. Å kunne tilby gode lavterskel aktivitetstilbud for barn og unge sommeren 2021 er dermed utrolig viktig, da det kan være en motvekt mot et ellers psykisk tung og tøft år. Sammen med Ullensvang kommune, Kraftmuseet og Kirkens Bymisjon Odda håper Næringshagen at de følgende aktivitetstilbudene sommeren 2021 både er lærerikt og av interesse for barn og ungdom, og ikke minst at de finner kjekt.


For elever i 5.-7.klasse i Ullensvang er det nå mulig å melde seg på Forskerfabrikkens sommerlab. I år er det GRATIS deltakelse*. Det vil bli avholdt et kurs ved Odda barneskole og et ved Kinsarvik skule.

Sommerlaben er et populært fem-dagers forskerkurs. På kurset lærer barn om naturvitenskapens spennende verden. De utfører eksperimenter med ekte forskerutstyr og bruke kreativiteten til å løse morsomme oppgaver. Deltakerne får teste teori ut i praksis ved å forske og ha morsom fysisk aktivitet ute og inne hver dag.

I år er fokuset på bærekraft, miljø og teknologi. Barna skal utforske elektriske kretser, kjemiske reaksjoner og fornybar energi som gass og solceller. Barna skal blant annet få bygge sin egen solcellebil!

Høres dette interessant ut? Meld på ditt barn i dag! Førtsemann til mølla prinsipp.

Frist for påmelding 14.juni!*De som meldte på sine ungelovende tildligere i år vil bli refundert for deltakeravgiften.


For elever i 8.-10.klasse tilbyr vi i år et variert GRATIS sommeraktivitetstilbud.

Opplegget er lagt opp slik: Programmet går over tre uker (oppstart uke 26) med samme program hver uke, med to grupper på maks 15 deltakere i hver gruppe. Dette betyr at det er plass til 90 elever fordelt på de tre ukene.


Gruppe nr.1 møter mandag-onsdag-fredag, gruppe nr.2 tirsdag-torsdag-fredag.


Mandag blir det tur på Buer med vandring på breen. Den første uken, 28.juni, er det mulighet for rappelering i stede for brevandring. Onsdag går turen til Voss klatrepark.

Tirsdag er det buldring i Salong Sterk på smelteverkstomta, etterpå er det besøk på Kraftlaben før dagen avsluttes med RIB-båt utover Sørfjorden. Torsdag er det omvisning på Kraftmuseet og klatring av første del av Tyssedal Via Ferrata.

Fredag er begge gruppene samlet. Da blir det tur med Vision of the Fjords ut til Aga, med besøk på Agatunet før uken rundes av med bading og grilling nede ved stranden.


Høres dette kjekt ut? Meld på din unge lovende i dag! Førstemann til mølla prinsippet. Påmeldingsfrist 14.juni!

50 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page