top of page

Ungt entreprenørskap lanserer podkast - Lærertanken

Oppdatert: 6. jan. 2021

Høsten 2020 kan beskrives med et ord for prosjektleder og ungt entreprenørskap Hardanger ansvarlige Sara Tokheim - begivenhetsrikt. Sammen med Ingrid Kristoffersen fra ungt entreprenørskap Vestland jobbet de intensivt med et hemmelig prosjekt hele høsten. Etter måneder med prøving og feiling, hardt arbeid og mye ny kunnskap kunne de endelig lansere podkasten "Lærertanken" 14.desember 2020.


Hva var så utslagsgivende for at de tok fatt på dette hemmelige prosjektet? Svaret: Mangel på kanaler hvor lærere kunne få kreative innspill og inspirasjon til å bedre dagens undervisning. Med viten om at det som skulle kommuniseres ut burde være faglig relevant i tillegg til interessant og underholdende å høre på fant Sara og Ingrid ut at podkast ville være det beste formatet. Målet med podkasten er å inspirere, motivere og gi lærere kreative ideer og tanker som de kan ta med seg videre inn i klasserommet.

Først publisert hos ungt entreprenørskap vestland. Skrevet av Ingrid Kristoffersen


Lærertanken er en podkast for deg som er nysgjerrig på hvordan du kan jobbe med entreprenørskap i skolen. Her får du historier, metoder og ideer som du kan ta med deg direkte inn i klasserommet.


I podkasten møter du Ingrid Kristoffersen og Sara Tokheim som jobber i UE Vestland. Nå skal du få bli bedre kjent med dem og podkasten.


Hvorfor starte en podkast?

“Da jeg startet i UE var det mange begreper og utrykk som jeg ikke forsto. Jeg vil at flere skal bli inkludert i entreprenørskapsuniverset og øynene opp for entreprenørskap som metodikk. Jeg jobber i en Næringshage som prosjektleder og jeg er stadig imponert over barn og ungdoms kreative evner når de får mindre regler og rammer å forholde seg til. I UE Vestland teamet møtte jeg på en likesinnet, Ingrid, og sammen skal vi forenkle entreprenørskapsspråket og ta noen dypdykk i hvordan lærere kan jobbe med entreprenørskap i skolen" forteller Sara Tokheim som er har master i Folkehelse, og som er rådgiver i UE og i tillegg prosjektleder i næringshagen i Ullensvang.

“Som lærer var jeg ofte på jakt etter inspirasjon og nye måter å gjøre ting på. Hvordan kunne vi jobbe kreativt og faglig samtidig? I en travel hverdag ønsket jeg meg ofte enda bedre tid til å planlegge god undervisning. Ble gjerne giret av å ta en pause med kollegaer, hvor vi delte erfaringer og kreative tips. Derfor kom ideen nå med å lage podkast. Hva med å gi lærerne 15 minutters inspirasjon som man kan ta med seg inn i klasserommet? Jeg hadde digget det!" sier Ingrid Kristoffersen som har 9 antall års erfaring som lærer og som nå er fagansvarlig for grunnskolen, i UE.


Du finner podkasten i Itunes, Spotify og ander steder du lytter til podkast.


Episoder:



20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page