top of page

5 grunner til å investere i ny og oppgradert nettside

Nettsiden er en bedrifts ansikt utad på nett. Om du føler at en eller noen av disse grunnene treffer, er det kanskje på tide å vurdere og oppgradere nettsiden:


  1. Nettsiden er ikke mobilvennlig

De teknologiske endringene skjer raskt og det samme gjør forventningene til kunden. Har du en gammel nettside vil en av dagens hovedproblem være at den ikke er responsive på mobil og nettbrett. Som vil si at layout og design ikke overføres og konverters ned i et format som er leselig på nettbrett og mobil. I stede får man opp en side som er uhamslig å bruke grunnet vanskeligheter med navigasjon. At nettsiden er mobilvennlig er utrolig viktig da man allerede i 2015 så at mobil gikk forbi desktop som den største plattform for søk på google. Dette har gjort at Google teller med mobilvennligheten til nettsiden når de skal rangere deg på Googles søkeplattform. Det er derfor helt avgjørende og nødvendig at nettsiden er responsive.


Andre sentrale elementer for Google er at nettsiden er rask å laste og at den generelle søkeoptimaliseringen for siden er god.


2. Usikre nettsider


Å ivareta sikkerheten på nett er ikke nytt. Som eier av en nettside må man tenke på sikkerhet, ikke bare for egen del men for kundens også. Det har ikke noe å si hvilke type nettside du har, uansett om det er en blogg, nettbutikk eller en informasjonsside må man tenke sikkerhet.


Det er derfor viktig å ha en oppdatert nettside på trygge servere som har evne og ressurser til å hindre sikkerhetstrusler. Næringshagen bruker både wix og one.com som begge tilbyr gode webhotell løsninger. One.com er et webhotell hvor man finner wordpress integrert, man kan dermed få pålitelig sikkerhet, god kundestøtte og bra ytelse i tillegg til muligheten for nettsidebygging på en av verdens mest brukte plattformer. Gjennom one.com får man SSL-sertifikat fra starten av. Et SSL-sertifikat er teknologien som aktiverer kryptert kommunikasjon mellom nettleser og webserver. Det gjør at nettsider kan autentisere seg som ekte- I tillegg til at datatrafikken mellom webserver og nettleser blir kryptert, som skaper et sikkert miljø for brukerne.


Kun nettsider med SSL-sertifikater blir vist som "sikre" av store nettlesere.3. Dårlig førsteinntrykk

En nettside må ha mer en bare oppdatert informasjon, den må følge med på dagens designtrender. Følger man ikke med på dagens trender vil man fort se utdatert ut. Dersom man sammenligner en nettside fra 2015 og 2020 vil man se store endringer i design, og ofte sitte igjen med følelsen av at siden som var lagd for 6 år siden ikke henger med i tiden.


En tommelfinger regel er å tenke på nettsiden som den grafiske profilen online som skal være ansiktet utad for bedriften. Det er ofte den som skaper førsteinntrykket til bedriften. Dersom forbrukeren ser at nettsiden har utdatert design og/eller informasjon er sjansen betydelig mindre for at forbrukeren ønsker å kjøpe dine tjenester eller produkter. Det er derfor viktig at bedrifter holder nettsidene sine oppdatert og at de følger med på hva som skjer på design fronten, slik at de kan foreta nødvendige endringer.


Næringshagen jobber kontinuerlig med å sette opp enkle, profesjonelle og responsive nettsider som samhandler med bedriftens merkevare og profilering.4. Endring i merkevare

Året 2020 var året for tilpasning og fornyelse, mange markeder endret seg, og bedrifter fikk behov for å gjøre endringer i merkevaren. En måte å kommunisere endringen på er ved å omprofilere seg slik at man får vist fram det inntrykket bedriften ønsker å kommunisere ut. Dette kan være alt fra visjonen og verdiene til bedriften, merkevareplattformen, produktene og tjenestene og den visuelle identiteten. Uansett hva som er bakgrunnen til omprofileringen må nettsiden oppdateres og gjerne gjennomgå en større endring for å få vist fram den nye merkevaren.

5. Det er for tidkrevende å vedlikeholde nettsiden

Å opprettholde nettsiden kan for mange bedrifter være både tidkrevende og vanskelig på grunn av manglende kunnskap eller ressurser. Kanskje er publiseringsverktøyet for tungvint eller opplæringen ikke har vært god nok.


Næringshagen jobber med enkle verktøy og plugins. Dette gjør det enkelt for bedrifter å ta siden i bruk. Om ønskelig settes det av 1t til å vise hvordan verktøyene og funksjonene på nettsiden fungerer. Vi tror på bruk av intuitive og enkle program som krever minst mulig av brukeren.


Treffer noen av disse grunnene deg? Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat eller møte på 91906048 eller send en mail til renate@nhullensvang.no

29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page